Sådan kan spilfærdigheder gavne dig i det virkelige liv

Sådan kan spilfærdigheder gavne dig i det virkelige liv

Måske oplever du en generaliserende holdning omkring spil, og det at bruge meget af sin tid på at spille fx mange computerspil eller PlayStation. Mange oplever en stigmatisering af ‘typen’ der spiller meget, og det kan være at du også har oplevet det hvis du er en såkaldt ‘gamer’. Mange undersøgelser har dog vist at der er mange positive sider af at spille spil, som kan være relevante i andre sammenhænge. Læs mere her, hvis du er nysgerrig.

Hvis du er vild med at spille, og måske endda føler du går under kategorien ‘gamer’, så oplever du måske også en tendens i samfundet, i forhold til de meninger der er omkring det at game meget. Mange oplever en generel stigmatisering af ‘gamere’ og det at bruge meget tid på at game. Der ses ofte en tendens til at gaming bliver set skamfuldt på, og en holdning om at det er spild af tid at bruge så meget tid foran en computer/tv skræm for ‘bare’ at spille computerspil.

Selvom at disse meninger sikkert er nogle du blevet ramt af hvis du gamer meget, så behøver du ikke nødvendigvis nedsætte den tid du bruger foran skærmen, eller antage at det ikke er godt for noget. Mange undersøgelser har vist at der kan være mange positive følger af at game, og generelt spille spil – som kan udvikle evner hos spilleren, der kan være nyttige senere hen i livet, og i andre sammenhænge end foran skærmen.

Udvikling af forretningsevner og en god beslutningstager

Hvis du spiller mange spil, står du helt sikkert ofte i situationer hvor det er nødvendigt at du tager beslutninger der er afgørende for dit spil. På den måde udvikler du gode beslutningsevner, og er i stand til at vurdere en situations muligheder, og dermed fordele og ulemper ved hver beslutning.

Disse evner kan anvendes i mange situationer, og er ofte en god forudsætning for forretning. Har du overvejet om du også ville være god til at handle med aktier? Hvis du er god til at forudse et slags udfald, eller afgøre fordele og ulemper ved en beslutning, vil du måske også være god til at vurdere fordelene og ulemperne ved en aktie. Det er måske værd at tage op til overvejelse?

Spil i en tidlig alder har en positiv indvirkning på børn

En del undersøgelser har vist at børn som spiller spil i en tidlig alder udvikler positive evner i fremtiden, og ofte har en god læreevne. Spil er med til at udvikle barnets reflekser og responsevne. Desuden lærer børn også simple ting som at vente på at det bliver dets tur, samt forståelse for strategier og forståelse af et mere komplekst system, som træk og modtræk.

I mange tilfælde skaber spil i alle former, sociale relationer når man spiller sammen med andre. For børn som spiller online på nettet, skabes der relationer på tværs af landegrænser, hvoraf børnene lærer at kommunikere sammen på et fællessprog. Foruden følelsen af at møde andre på samme alder med samme interesser, er udviklingen af et fremmedsprog og brugen af den også super sundt.